BrandMeister + Zello = Sant

Det finns nu en koppling mellan Zello och BrandMeister på plats. I Zello heter kanalen brandmeister-se och på BrandMeister är det TG240001 som gäller.

För att nyttja denna facilitet måste du använda dig av ett Zellokonto enligt principen CALLSIGN-DMRID exvis; SM0TSC-2400001, notera att det är versaler som gäller för din signal. Det kommer helt enkelt inte fungera om du registrerar ett Zellokonto med gemener (små bokstäver). Det är en mappning som inte kommer att fungera om du använder gemener.

Zellokanalen är modererad och du måste ansöka om access med ett registrerat konto enligt ovan nämnda princip för att kunna sända. Enligt tester ska det fungera att lyssna med vilket Zellokonto som helst, alltså för lyssning behöver du inte ha ett konto enligt tidigare beskrivning.

Mer info om vad Zello är kan du hitta här; https://zello.com/ och mer info om vad BrandMeister är hittar du här; https://wiki.brandmeister.network/index.php/Main_Page

PS, glöm inte bort att signalera som om du pratade i din radio, dvs identifiera dig i start/sluta av QSO samt var 10:e minut vid långa QSO’n.

73 de Sys.Admin gm SA3BPE